General

Orang Yang Tak Pernah Buat Memang Tak Akan Faham Benda “Mustahil” Ni

tak pernah buat tak akan faham

JANGAN HARAP SEMUA ORANG AKAN FAHAM.

tak pernah buat tak akan faham

Kalau kita beli rumah pada tahun 1990, kenaikan purata harga rumah kita adalah 450% selepas 29 tahun.

Kalau kita beli dan bayar 10% downpayment, modal RM10,000 tu akan jadi untung purata RM450,000 lepas 29 tahun.

Pulangan vs modal adalah 450% dan lebih 150% setahun.
So beli satu rumah tahun 1990, modal RM10,000.
Dapat pulangan untung purata RM450,000 lepas 29 tahun.
Kiraannya :
1. Kalau dia beli 5 unit, dia ada RM2.25 juta.
2. Kalau dia beli 10 unit, dia akan ada RM4.5 juta.
3. Kalau dia beli 20 unit, dia akan ada RM9 juta.
Hari ni, saya ada beberapa klien dan staff yang dah beli hampir 20 unit. Modal almost kosong.
Sewa rumah dah siap/sampai tempoh matang boleh cover installment siap boleh dapat cashflow lagi.
Yang tak mature lagi pun boleh dapat positif cashflow, sebelum MRT siap.
Tak susah nak dapat benda ni kalau follow 7-kriteria yang saya ajar secara percuma di FRPG dan bukan beli sebarangan.
The last 29 tahun, rumah naik 450%. Katalah the next 29 tahun (hingga tahun 2049) rumah cuma naik 100% sahaja. Portfolio RM20 juta kita akan dapat, tanpa modal. Hutang RM10 juta habis bayar. Cashflow positif lagi.

Semua benda nampak impossible hinggalah kita jumpa orang yang berjaya buat benda tu 💪🔥

Mereka yang tiada strategi, dan berfikiran jangka pendek, memang tak akan faham kenapa kita mahu beli rumah banyak-banyak.

Dan kalau mereka sendiri belum pernah buat untung 7-angka dari hartanah, memanglah mereka akan ambil masa untuk faham. Sebab to them, benda ni impossible.
Cashflow RM20k atau RM40k sebulan bagi diorang ni, mustahil sebab diorang memang tak nampak jalan, dan belum cukup ilmu nak sampai ke level tu.
Saya paling power pun boleh dapat RM1,600 positif cashflow untuk satu property, dan fikir mustahil la residential property boleh buat cashflow RM20k sebulan untuk sebijik property.
Sampailah saya jumpa orang yang berjaya buat, baru rasa benda ni tak mustahil langsung.
Tercengang bila nampak orang lain buat untung 5-angka cashflow dan untung bersih RM5 juta dari hanya satu rumah.
Kesimpulannya, benda ni cuma boleh faham bila fikiran kita jenis berstrategi dan tahu cara fikir jangka masa panjang.

tak pernah buat tak akan faham

So guys, be willing to be mocked and misunderstood at the beginning of this journey.

Mungkin kawan kita, ataupun family member kita yang akan kecam, tapi kita jalan je terus.
Sebab data sangatlah jelas. Benda ni kita buat, InsyaAllah kita dapat.
Even worst case scenario pun kita dapat minimum RM3 juta.
Tapi bersedialah untuk disalah faham dan dikecam dengan mereka yang tak sampai level ni lagi.
Normal lah kalau mereka kecam benda yang memang mereka tak faham lagi kan? Kita just doakan diorang semua faham one day okay. ❤️
In the meantime, make sure kita bersedia kaw-kaw tahun ni, then tunggu tahun 2023-2024.
InsyaAllah, we will be a very, very, very “lucky” group heheheh 😁
P/s : Kalau saya tunjukkan strategi saya untuk dapat ke RM3-5 juta guna hanya 5 bijik rumah, ada ke yang nak belajar benda ni? 99% chance kalau buat benda ni confirm dapat.

Comments

comments

Related Posts