Motivational

Sebabkan 2 Perkara ini, Saya Dapat Buat Keuntungan 7 Angka Di Johor

KALAU ADA 30 HARTANAH TU KIRA POWER KE?

Bila tengok komen dan soalan mereka yang join webinar semalam, jelas makin ramai dah pandai menilai dan faham asas pelaburan hartanah projek rumah baru.

                                     

Apa yang saya ajar semalam dan minggu lepas, ramai pelabur berpengalaman tak tahu pun konsep ni, dan mereka tak faham kenapa mereka rugi bila melabur dalam hartanah.

Saya pernah jumpa pelabur yang ada 30 hartanah, tapi semua hartanah yang dibeli terlalu melampau dari harga median, dan negative cashflow -RM40,000 sebulan. Installment RM80,000, but saya estimate sewa max RM40,000 je.

Bahaya tersalah beli bila tak faham cara nak gunakan data mean and median. Masa saya buat 1on1 pun berpeluh risaukan si pelabur ni. .

Tak semestinya mereka yang dah beli banyak property tu terer, dan tak semestinya yang tak beli langsung tu tak tahu apa apa.

Buat keputusan gunakan data dan prinsip yang betul, beginner pun boleh menang lawan yang dah ada pengalaman.

Waktu saya melabur setahun jagung dulu, data lah yang bantu saya buat keputusan walaupun banyak pembelian saya tak disokong oleh mereka yang sepatutnya berpengalaman.

Data dan network (hasil homework Amanda Chong) bantu saya buat keuntungan 7-angka di Johor walaupun saya sebenarnya, langsung tak pernah ke Johor. 😅

Bantai beli sebab data cukup, dan guna median/mean waktu tu. Data yang betul, nilainya 7-angka guys 💪🔥

Saya ada juga bawa turun mentor saya yang boleh buat positive cashflow lebih RM10k untuk satu property. Mentor saya ada kongsikan pengalaman beliau di FRPG(Free). Anda boleh dengar sendiri dari pengalaman beliau, 4 kali mentor saya ni hadap krisis ekonomi.

Anda semua dah ready ke nak ambil peluang dari krisis sekarang ni?

#YouDontWantToMissThisSession
#HeWentThruFourRecessions

Comments

comments

Related Posts